15 TEMMUZ ANI DEFTERİNİ İMZALAYAN BAŞKAN GÜRKAN “MİLLETİMİZ CUMHURBAŞKANINA VE DEVLETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR”
15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör örgütünün gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin 5’inci yılında Malatya’da da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 2 gün sürecek olan etkinliklerin ilk gününde 15 Temmuz Millet Meydanında anı defteri, karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, programları kapsamında 15 Temmuz Millet Meydanında “15 Temmuz anı defteri” standı kuruldu. Hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla vatandaşların 15 Temmuzla ilgili duygu, düşünce ve anılarını yazmaları için açılan anı defterine Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da duygu ve düşüncelerini yazdı.

Başkan Gürkan anı defterinde şu ifadelere yer verdi;

Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odaklarının 15 Temmuz 2016 tarihinde ortaya koymaya çalıştıkları hain darbe kalkışması, amacına ulaşamadı.

Çünkü o gece karşılarında büyük bir inançla özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiş bir millet duruyordu. Milli mücadele döneminde olduğu gibi, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen hain darbe girişimi karşısında milletimiz etle tırnak olmuş, hep birlikte darbecileri püskürterek, darbecilere hadlerini bildirmiştir. Erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmayan milletimiz, bu kararlı duruşlarıyla Cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıkmıştır. Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır.

 

15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın.”

 

15 Temmuz Millet Meydanında kurulan Anı Defterinin imzalanmasının ardından Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgut Özal Üniversitesinin ortaklaşa hazırlamış olduğu karma resim ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.