BÜYÜKŞEHİR’DEN 3 BİN NOKTAYA FİZİKİ MESAFE UYARISI
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs salgınına karşı mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda vatandaşların toplu kullanım alanlarına 3 bini aşkın fiziki mesafe uyarısı uygulaması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Özer, yaptığı açıklamada, trafik güvenliği için işaretleme çalışmalarının yanı sıra pandemiye karşı da uyarı çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Daire Başkanı Özer, “Ulaşım Hizmetleri Dairemize bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yollara işaretleme çalışmaları yapılmaktadır. Trafik güvenliği için yatay ve düşey işaretlemelerinin yanısıra ‘Büyükşehir’ yazısı gibi çeşitli figür çalışmalarının uygulamalarını da yapıyoruz. Çıkardığımız kalıplarla bu uygulamaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Uygulama örnek alındı

Özer, pandemi sürecinin başından bu yana da Büyükşehir Belediyesi olarak yol güzergahlarında, banka önlerinde, hastanelerin giriş çıkışlarında, vatandaşların toplu olarak sık sık kullandığı bölgelerde uyarı figürleri çalışmalarını yaptıklarını anlatarak, “Sözkonusu alanlara Fiziki mesafeyi korumaya dönük uyarılar içeren ve yaklaşma mesafelerini gösteren figürleri uyguladık. Bugüne kadar 3 bin aşkın noktaya yaptığımız bu uygulamamız, Türkiye genelinde örnek alındı. Bir çok belediye bizlere ulaşarak, bu uygulamayı gerçekleştirmek istediklerini ilettiler” açıklamasında bulundu.

Özer, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun önerileri doğrultusunda fiziki mesafe uyarı figürlerini gerekli alanlara uygulamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.