COĞRAFİ TESCİLLİ YÖRESEL EV YEMEKLERİ YARIŞMASI YAPILDI
ARAPGİR DOLAMASI YARIŞMANIN BİRİNCİSİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenlikleri kapsamında Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği (MAGTAD) tarafından organize edilen coğrafi işaretli Malatya Yöresel Ev Yemekleri yarışması MABESEM Fuaye Alanında yapıldı.

Türkiye’nin önemli şeflerinin, gastronomi ve lezzet yazarlarının jüri üyeliği yaparak iştirak ettiği Malatya yöresel ev yemekleri içerisinde coğrafi işaretli tiritli köfte, haşlama içli köfte, kiraz yaprağından ekşili köfte, Arapgir dolaması ve Akçadağ kömbesi yemekleri yarıştı.

Çok geniş bir mutfak kültürüne sahip olan Malatya’nın bu zenginliğinin Dünya’ya en iyi şekilde tanıtılmasının amaçlandığı ‘Coğrafi İşaretli Malatya Yöresel Ev Yemekleri’ yarışmasına 26 ev hanımı katıldı.

Jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, 

Arapgir dolaması ile Kübra Öztürk yarışmada birinci olurken, ikinciliği Haşlama içli köfte ile Sevgican Buruk, Üçüncülüğü ise Kiraz yaprağından ekşili köfte yemeğiyle Aynur Ürkmez, Dördüncülüğü Akçadağ kömbesi ile Gülhan Kılıç Özdemir alırken Tiritli köfte yemeği ile Fatma Acar ise beşinci oldu.